Slaaptips baby’s en peuters; overgang winter- en zomertijd.

Posted by: Josanne Verhoof in

Het verzetten van de klok kan voor veel slaapproblemen bij jouw kleintje zorgen. Hoe zorg je er nu voor dat jouw kleintje aan het nieuwe ritme kan wennen zonder hier last van te ervaren (en zonder dat papa en mama de komende weken amper slapen)? 

Om jouw kleintje te helpen makkelijker door te slapen is het ten allen tijden helpend om het gebruik van een White Noise apparaat in te zetten. Ontvang nu 10% korting op een Numsy White Noise apparaat via de code bimbi10! via DEZE LINK

3 stappen overgang van zomer- naar wintertijd of andersom

  1. Begin vier dagen van te voren met het voorbereiden van jouw kleintje op de nieuwe tijd
  2. Bouw elke dag 15 minuten op (van zomertijd naar wintertijd) of 15 minuten af (van wintertijd naar zomertijd) van het ritme wat jouw kleintje nu heeft. Door geleidelijk af of op te bouwen krijgt het lichaam van jouw kleintje de tijd om aan het nieuwe ritme te wennen. Zorg ervoor dat het hele ritme 15 minuten verschuift, dus het slapen, spelen en eten. 
  3. Zorg ervoor dat je de slaaptijden goed in de gaten houdt. Slaapt jouw kindje te lang, maak hem dan wakker. Doe de gordijnen open en zorg dat er frisse lucht binnenkomt. Dit alles helpt het lichaam om aan de nieuwe tijden te wennen.

Het is ten allen tijden belangrijk om de vermoeidheidssignalen van jouw kleintje in de gaten te houden. We willen voorkomen dat jouw kleintje oververmoeid raakt, omdat dit resulteert in nachtelijk waken of heel vroeg wakker worden in de ochtend. 

Welk ritme past bij mijn baby of peuter? 

Wil jij graag weten welk ritme bij jouw kleintje past? Zodat je een dag- en nachtroutine kunt ontwikkelen die past bij zijn behoeften? Vraag dan nu GRATIS ons korte slaapplan aan. Je ontvangt de komende 5 dagen tips & tricks waarin je uitleg krijgt over thema’s zoals: wakkertijden, nachtelijk waken, vroege ochtenden, doorkomende tandjes, ontwikkelingssprongen, slaapmethoden en nog veel meer!

Gratis Kort Slaapplan

Wil je in één keer alle informatie over de slaapontwikkeling van jouw kleintje en tips & tricks over opvoeding? Dan weet ik zeker dat The Sleep Dojo iets voor jou is! Door middel van video trainingsmodules, gastsprekers, webinars, Live Q&A’s , Casestudy’s en de mogelijkheid om vragen te stellen aan verschillende slaapcoaches zorgen we ervoor dat jij en jouw kleintje weer de slaap ontvangen die jullie verdienen! Bekijk The Sleep Dojo hier!

Tags: , , , ,
UP