Lady Shuffle Methode

Posted by: Josanne Verhoof in

Villa Bimbi maakt gebruik van diverse slaapmethoden die zijn afgestemd op de ontwikkelingsleeftijd van jouw kleintje. Al onze methode zijn vanuit een gentle parenting visie. Dat houdt in dat wij de kleintjes nooit laten huilen, maar kijken naar de reden achter het gedrag.

De methode die Villa Bimbi adviseert voor baby’tjes vanaf 10 maanden en peuters betreft de Put Down / Put Down methode in combinatie met de Lady Shuffle methode. In deze blog lees je meer over de Lady Shuffle methode. Wil je meer weten over de Put Down / Put Down methode, lees dan onze blog: Slaapmethode vanaf 10 maanden.

Voordat je aan de slag gaat met de Lady Shuffle methode is het van belang dat de slaapomgeving van jouw kleintje is afgestemd op zijn behoeften. Wil je weten waar jouw kleintje het beste slaapt? Lees dan onze blog: Waar slaapt mijn baby het beste. De Lady Shuffle methode geeft jouw kleintje de mogelijkheid om te leren zelfstandig in slaap te vallen in een ontspannen staat. Je geeft hem de ruimte om te leren zichzelf te kalmeren, maar geeft hem daarnaast de nabijheid die hij nodig heeft. Dit alles zonder hem gecontroleerd te laten huilen, maar alleen gebruik te maken van gentle parenting methodes.

Om jouw kleintje te helpen makkelijker door te slapen is het ten allen tijden helpend om het gebruik van een White Noise apparaat in te zetten. Ontvang nu 10% korting op een Numsy White Noise apparaat via de code bimbi10! via DEZE LINK

De 5 stappen van de Lady Shuffle Methode

 1. Dag 1-3
  • Zit naast zijn bedje op een stoel of op een kussen op de grond. Villa Bimbi adviseert om op een kussen op de grond te gaan zitten. Dit triggert hem om ook laag te blijven, aangezien hij contact met je zal proberen te zoeken. Als jij hoger zit, is de kans groot dat hij ook gaat staan. Doe zelf net alsof je slaapt en heb zo min mogelijk interactie. Pas de Lady Shuffle techniek toe in combinatie met de put down / put down techniek.
 2. Dag 4-6
  • Zit op een stoel of een kussen halverwege zijn bedje en de deur van de kamer. Villa Bimbi adviseert om op een kussen op de grond te gaan zitten. Dit triggert hem om ook laag te blijven, aangezien hij contact met je zal proberen te zoeken. Als jij hoger zit, is de kans groot dat hij ook gaat staan. Doe zelf net alsof je slaapt en heb zo min mogelijk interactie. Pas de Lady Shuffle techniek toe in combinatie met de put down / put down techniek.
 3. Dag 10-12
  • Zit op een stoel of een kussen in de gang, waar jouw kleintje jouw nog steeds kan zien. Villa Bimbi adviseert om op een kussen op de grond te gaan zitten. Dit triggert hem om ook laag te blijven, aangezien hij contact met je zal proberen te zoeken. Als jij hoger zit, is de kans groot dat hij ook gaat staan. Doe zelf net alsof je slaapt en heb zo min mogelijk interactie. Pas de Lady Shuffle techniek toe in combinatie met de put down / put down techniek.
 4. Dag 13-15
  • Zit op een stoel of een kussen in de gang, uit het zicht van jouw kleintje, maar waar hij jou wel nog steeds kan horen. Villa Bimbi adviseert om op een kussen op de grond te gaan zitten. Dit triggert hem om ook laag te blijven, aangezien hij contact met je zal proberen te zoeken. Als jij hoger zit, is de kans groot dat hij ook gaat staan. Doe zelf net alsof je slaapt en heb zo min mogelijk interactie. Pas de Lady Shuffle techniek toe in combinatie met de put down / put down techniek.

Wil je in één keer alle informatie over de slaapontwikkeling van jouw kleintje en tips & tricks over opvoeding? Dan weet ik zeker dat The Sleep Dojo iets voor jou is! Door middel van video trainingsmodules, gastsprekers, webinars, Live Q&A’s , Casestudy’s en de mogelijkheid om vragen te stellen aan verschillende slaapcoaches zorgen we ervoor dat jij en jouw kleintje weer de slaap ontvangen die jullie verdienen! Bekijk The Sleep Dojo hier!

Comments

 1. best lezer,

  Ziet u dat deze methode effect heeft na een week vaak? en dat nog steeds de ene dag in die week bete gaat dan de andere dag?

  1. Hi Elvira!

   Dankjewel voor jouw bericht! De methode heeft inderdaad enkele dagen nodig om het effect ervan te zien. Houd hiervoor een richtlin van 3 tot circa 5 dagen aan. Dan zul je wel verandering in het gedrag moeten gaan herkennen. Vaak bouwt het als volgt op: het gaat 3 a 4 dagen goed, dan vaak weer 1 dagje minder, dan weer 3 a 4 dagen goed etc. totdat de methode helemaal eigen is gemaakt.

   Weet dat we je altijd enorm graag persoonlijk stapje voor stapje verder helpen!

   Veel liefs,

   Josanne
   Villa Bimbi

Comments are closed.

UP