Hoe herken ik een betrouwbare slaapcoach?

Posted by: Josanne Verhoof in

Een hele goede vraag die je jezelf kan stellen voordat je start met slaapcoaching. En een onderwerp waar mijn bloeddruk van gaat stijgen!

De hoeveelheid slaapcoaches stijgen de pan uit. Wat ik fantastisch vindt als er ook daadwerkelijk goede hulp wordt geboden. En dit is nu net het struikelblok. Want hoe weet je nu van te voren of het goede hulp is?

Het werken met kinderen is een beschermd beroep. Zonder opleiding kom je hiervoor niet in aanmerking. Maar toch… is slaapcoach geen beschermd beroep, terwijl je wel met kinderen werkt?!

Om jou als ouder hier een handje bij te helpen licht ik je heel graag toe hoe je zelf een betrouwbare slaapcoach kunt herkennen:
🌛 Kijk of vraag naar de opleidingsachtergrond. Een pedagoog of orthopedagoog heeft een HBO of Universitaire opleiding afgerond om te mogen werken met kinderen, waarbij zij gespecialiseerd zijn in het lezen van de reden achter het gedrag van een kind.
🌛 Kijk of vraag naar een SKJ registratie. Dit is een registratie vanuit het kwaliteitsregister van Pedagogen, dat aantoont dat iedereen die binnen dit register staat ingeschreven zich dient te houden aan de verplichte eisen binnen het werk met kinderen.
🌛Samenwerkingen met gemeenten. Dit is ook alleen mogelijk als een slaapcoach geregistreerd is binnen minimaal het SKJ-register. Binnen Villa Bimbi zijn we blij dat we steeds meer samenwerkingen met gemeenten aan mogen gaan, zodat ook de consultatiebureaus jou als ouder beter kunnen informeren over het onderscheid tussen alle slaapcoaches.

Heb je vragen of ervaringen die je graag met ons of andere ouders wilt delen, stuur ze dan via onze mail of via ons Instagram account!

UP