Erkend hulpmiddel om je kleintje beter te laten slapen

Posted by: Josanne Verhoof in Geen onderdeel van een categorie

Slaapzakken voor je kind zijn niet alleen maar handig, super schattig en leuk om te krijgen. Ze hebben namelijk ook nog veel voordelen op het gebied van gezondheid! Het is namelijk bewezen dat kindjes om verschillende redenen beter kunnen slapen als ze goed en stevig zijn ingewikkeld. Een van die redenen is de diepe druk stimulatie, waar je zo meer over zult lezen. Specialisten op het gebied van slapen raden dan ook ten zeerste aan om een slaapzak aan te schaffen voor jouw kind. Zo kun jij ervoor zorgen dat jouw kindje heerlijk rustig en veilig kan slapen en elke dag met het goede been uit bed stapt (of wordt gedragen 😉).

SensoLife legt belangrijkste voordelen van een verzwaarde slaapzak uit

Een voorbeeld van een specialist omtrent slapen is SensoLife, een bedrijf dat slaapondersteuning biedt aan volwassenen en kinderen met verschillende sensorische integratie stoornissen. SensoLife legt uit dat het een goed idee is om je kindje goed in te wikkelen of “in te bakeren” vóór het slapen. Dit kan in een daarvoor geschikte inbakerdoek of een fijne verzwaarde slaapzak. Door jouw kindje goed en stevig in te pakken, krijgt hij/zij het geborgen en veilige gevoel dat hij/zij ook heeft ervaren in de baarmoeder. Dankzij dit geborgen gevoel kan jouw kindje zich gemakkelijk ontspannen, eerder in slaap vallen en dieper slapen. Ideaal!

Diepe druk stimulatie
De specialisten leggen ook uit waarom je je kind het allerbeste kunt laten slapen in een verzwaarde slaapzak. Dat zit namelijk zo. Door een verzwaarde slaapzak wordt er een gelijkmatige druk uitgevoerd op het lichaam van jouw kindje. Dit proces wordt ook wel diepe druk stimulatie genoemd. Tijdens de druk op het lichaam worden de hersenen van je kind gestimuleerd om dopamine en serotonine aan te maken. Deze twee geluk hormonen hebben een sterke positieve invloed op de mentale gezondheid én op de slaap van je kindje!

Veiligheid

Als je kleine de leeftijd heeft bereikt dat hij of zij kan gaan rollen, is het sowieso erg belangrijk om over te stappen op een slaapzak. Inbakeren met een doek kan dan namelijk onveilige situaties opleveren. In een slaapzak heeft het kindje nog de mogelijkheid om te rollen wanneer hij of zij in een positie zou komen waarin hij/zij geen lucht zou krijgen. Met een slaapzak voorkom je dus verstikkingsgevaar. En wat is er nu belangrijker dan de veiligheid van je kindje?

Aanbod slaapzakken

Niet alleen de deskundigen op het gebied van slapen, maar ook vele tevreden klanten hebben al de vele voordelen van verzwaarde slaapzak van SensoLife kunnen ontdekken. Wil jij ook ervoor zorgen dat jouw kindje zo veilig en rustig mogelijk kan doorslapen? Kijk dan snel eens in uitgebreide aanbod slaapzakken op www.sensolife.nl.  SensoLife heeft slaapzakken in allerlei soorten, maten en kleuren! De ideale slaapzak voor jouw kindje is dus binnen handbereik! Gebruik code villabimbi5 en ontvang 5% korting op jouw aankoop!

UP