Alles over White Noise

Posted by: Josanne Verhoof in Geen categorie

Het gebruik van White Noise is niet schadelijk, sterker nog, toen jouw baby nog in de baarmoeder zat hoorde hij een constant ruisend geluid van 90db. Dat is harder dan het geluid van een stofzuiger! Dit geluid werd geproduceerd door het hart en het bloed dat door het lichaam van moeder werd gepompt.

Nu begrijp je wellicht ook wel waarom wij van nature een ‘shhh’ geluid maken om onze kleintje te kalmeren, of waarom onze kleintjes in de auto in slaap vallen. We bootsen van nature de omgeving van de baarmoeder na, omdat we van binnen weten dat dat werkt!

Om jouw kleintje te helpen makkelijker door te slapen is het ten allen tijden helpend om het gebruik van een White Noise apparaat in te zetten. Ontvang nu 10% korting op een Numsy White Noise apparaat via de code bimbi10! via DEZE LINK

Waarom slaapt mijn baby bij het geluid van een stofzuiger of afzuigkap?

We krijgen van ouders regelmatig de vraag waarom hun kleintje in slaap valt als ze de stofzuiger of afzuigkap aan hebben staan. Hoe kan dit? Jouw kleintje heeft 9 maanden lang in een veilige omgeving gezeten waar hij een constant ruisend geluid hoorde. Dit ruisende geluid heeft hij dan ook geassocieerd met deze veilige omgeving. Door gebruik te maken van white noise, wordt jouw kleintje aan deze veilige en geborgen omgeving herinnert, waardoor hij zich gemakkelijker kan ontspannen.

Daarnaast zijn de meeste baby’tjes erg gevoelig voor omgevingsgeluiden en kunnen daardoor plots ontwaken en erg overstuur raken. Ook hierbij is white noise helpend. Het helpt omgevingsgeluiden te blokkeren, waardoor jouw kleintje makkelijker door kan slapen.

Let op; Gebruik white noise alleen tijdens het slapen. Zet het apparaat uit zodra jouw kleintje wakker is, zodat hij kan leren van alle geluiden die hij om zich heen hoort.

Welke soorten White Noise zijn er?

Zoals al eerder genoemd is white noise een constant ruisend geluid, wat je wellicht zult herkennen van het geluid wat de televisie maakt als hij geen ontvangst heeft. Echter, er zijn verschillende soorten white noise geluiden. Zo heb je naast white noise ook het zogenaamde pink noise geluid. Dit ruisende geluid heeft een hogere bas toon dan de bekende white noise. Het is afhankelijk per kindje waar hun voorkeur naar uitgaat. Villa Bimbi werkt binnen haar slaapconsults alleen met white noise, wat tot op heden voor 95% van de kleintjes die wij hebben ondersteund heeft geholpen.

Daarbij zijn er veel verschillende soorten white noise apparaten te verkrijgen. Villa Bimbi adviseert Ewan het Droomschaap. Door het rode licht en het constante ruisende geluid, wat een vergelijkbaar geluid is als wat het hart en de bloedvaten van moeder produceerde toen de baby nog in de baarmoeder zat, kalmeren de kleintjes vaan snel. Hierdoor kunnen zijn ontspannen in slaap vallen. Het enige nadeel aan Ewan het Droomschaap is dat deze na 20 minuten uit gaat. Ondanks dat er een cry-sensor in het schaap bevestigd is, is het uitschakelmoment op 20 minuten een risicovol tijdstip. Waarom? Een baby komt tussen de 20 en 30 minuten in zijn diepe slaap, voor die tijd zal hij gemakkelijk ontwaken. Als Ewan het Droomschaap in één keer uitschakelt, is de kans dan ook groot dat jouw kleintje zal ontwaken. Om die reden adviseren wij om Ewan het Droomschaap te gebruiken in combinatie met een losstaand white noise apparaat.

Hoe gebruik je White Noise?

Vanaf welke leeftijd?

White noise kun je direct inzettend zodra jouw kleintje is geboren. Ook als jouw kindje al wat ouder is kun je als nog starten met het gebruik van white noise. Villa Bimbi adviseert het gebruik van white noise voor zowel baby’s als peuters, ook al hebben zij dit nog nooit eerder gebruikt.

Waar

Als je gebruik maakt van Ewan het Droomschaap kun je deze aan het bedje vast maken met het staartje ( van klittenband). Zorg ervoor dat jouw kleintje in het rode gedimde licht van het schaap kan kijken. Een losstaand white noise apparaat plaats je ergens in de kamer, maar niet in het bedje.

Wanneer Aan / Wanneer Uit

Zet het white noise apparaat al aan zodra je de slaapkamer op komt en het bedritueel start. Zo leert jouw kleintje dat het geluid geen spanning op hoeft t leveren en is het makkelijker om de transfer naar het bedje te maken. Tevens zal het geluid een onderdeel worden van het bedritueel, waardoor het voor jouw kleintje herkenbaar is en dan ook makkelijker om te gaan slapen. Zet het white noise apparaat uit zodra het tijd is om wakker te worden.

Hoe hard moet het white noise apparaat staan

Het is belangrijk dat het white noise apparaat ongeveer zo hard staat als een stofzuiger om het zo effectief mogelijk te laten werken. Alleen dan kan jouw kleintje zich op zichzelf focussen en ontspannen, waardoor hij in slaap valt zonder te huilen.

Wanneer gebruik ik het white noise apparaat

Gebruik het white noise apparaat tijdens elk slaapje. Dus zowel overdag als in de nacht. Het is dus belangrijk dat het apparaat gedurende de hele slaapcyclus(sen) aan blijft staan.

Wanneer kan ik stoppen met White Noise?

Villa Bimbi adviseert het gebruik van white noise tot en met de leeftijd van 4 jaar. Zeker voor peuters die het lastig vinden om zich te kunnen ontspannen kan white noise zeer helpend zijn. Ze hoeven zich daarbij niet meer continu op hun omgeving te focussen, maar leggen de focus op zichzelf, waardoor het slapen gemakkelijker gaat.

Als je het prettig vindt om de white noise af te bouwen is dit zeker mogelijk. Vanaf 1 jaar is het makkelijk om het geluid gedurende de dagen steeds een beetje zachter te zetten, totdat het geluid helemaal uit staat. Merk je dat jouw kleintje wakker wordt door omgevingsgeluiden is het het beste om nog even te wachten met het afbouwen van de white noise. Ook is het belangrijk dat jouw kleintje in staat is om zelfstandig in slaap te vallen. Anders zal het afbouwen van de white noise een averechts effect opleveren.

Raakt mijn kind gewend aan white noise?

Als je ziet dat white noise effectief is voor jouw kleintje, is het zo dat hij dit tijdens al zijn slaapjes nodig zal hebben. Daarom is het ook belangrijk om, zodra jouw kleintje ergens anders gaat slapen, het white noise apparaat mee gaat. Ook kun je altijd gebruik maken van white noise video’s op YOUTUBE.

Welke White Noise apparaat adviseert Villa Bimbi

Villa Bimbi adviseert de White Noise apparaten van NUMSY! Het grote assortiment biedt voldoende keus voor jou en jouw kleintje, maar wij zijn voornamelijk fan van de Night Calm en de Lumi (let op, zorg ervoor dat je het lampje wel op rood licht zet om de Melatoine productie te blijven stimuleren!).

Om jouw kleintje te helpen makkelijker door te slapen is het ten allen tijden helpend om het gebruik van een White Noise apparaat in te zetten. Ontvang nu 10% korting op een Numsy White Noise apparaat via de code bimbi10! via DEZE LINK

Wil je in één keer alle informatie over de slaapontwikkeling van jouw kleintje en tips & tricks over opvoeding? Dan weet ik zeker dat The Sleep Dojo iets voor jou is! Door middel van video trainingsmodules, gastsprekers, webinars, Live Q&A’s , Casestudy’s en de mogelijkheid om vragen te stellen aan verschillende slaapcoaches zorgen we ervoor dat jij en jouw kleintje weer de slaap ontvangen die jullie verdienen! Bekijk The Sleep Dojo hier!

Slaap lekker!

UP