Wat is een droomvoeding en hoe zet ik deze in

Posted by: Josanne Verhoof in Voeding

Een dreamfeed / droomvoeding is wanneer je jouw kleintje tussen 22:00 en 00:00 voorzichtig uit zijn bedje neemt om hem te voeden. Onderzoek toont aan dat deze extra voeding helpend kan zijn om nachtelijk waken te voorkomen en jouw kleintje helpt langere tijd door te slapen zodat ze op een meer ‘acceptabele’ tijd in de ochtend wakker worden.

Moet ik mijn kleintje laten boeren na een droomvoeding?

Ja, baby’s moeten ook boeren tijdens een dreamfeeding / droomvoeding. Anders zullen de luchtbellen hem op een later moment wakker maken, doordat hij moet spugen of last heeft van wind en krampjes. Wat je het beste kan doen om te voorkomen dat jouw kleintje wakker wordt tijdens het boeren, is door hem zachtjes over zijn rug te wrijven van beneden naar boven.

Hoe werkt een droomvoeding?

  1. Plaats de fles of de borst op de onderlip van jouw kleintje; hij zou nu moeten gaan drinken zonder volledig wakker te worden.
  2. Als hij in zijn diepe slaap zit, kan het zijn dat hij niet volledig efficiënt wordt gevoed. Wrijf dan over de onderkant van zijn voetjes (zachtjes) om hem te helpen te gaan drinken. Vermijd het verschonen van luiers, tenzij het echt niet ander kan. Dit om te voorkomen dat hij volledig wakker wordt.

Notitie: niet alle baby’s reageren goed op een dreamfeed / droomvoeding en zullen een uur later wakker worden. In dat geval houdt je het vaste voedingsschema aan met de maximale voedingstijden die je voor de leeftijd van jouw kleintje hanteert.

Tot welke leeftijd kan ik de droomvoeding inzetten?

Je kunt de droomvoeding toepassen tot en met 7 maanden – behalve als jouw kleintje al ontzettend goed slaapt en langer door kan slapen dan is de droomvoeding niet nodig.

Wat moet ik doen als mijn kleintje wakker wordt tijdens een droomvoeding?

Als jouw kleintje wakker wordt tijdens de voeding, kun je de Shush Pat methode gebruiken om hem te re-settlen. De Shush Pat methode leert jouw kleintje op een liefdevolle manier om zelfstandig in slaap te vallen. Je kunt de stap voor stap video hier bekijken:https://www.youtube.com/watch?v=dqXZaUnLdi8

Waar geef ik de droomvoeding?

Het is belangrijk dat de omgeving zo stil en donker mogelijk is. Als het mogelijk is voed jouw kleintje dan op zijn slaapkamertje, zodat je hem niet veel hoeft te verplaatsen en hij niet wakker wordt door omgevingsgeluiden, andere geuren of licht.

Als je meer wilt weten over het starten van een droomvoeding of juist het afbouwen van de droomvoedingen kun je ons altijd een berichtje sturen! Ik help je graag!

Om alle basisinformatie te ontvangen om jouw kleintje te leren zelfstandig te slapen voor langere slaapcyclussen met behulp van gentle parenting methods, kun je je vrijblijvend inschrijven voor ons gratis slaapplan: https://mailchi.mp/ebd917372623/gratis-kort-slaapplan-slapen-zonder-huilen-in-5-dagen

De flessen die Villa Bimb adviseert zijn:

Voor baby’tjes die de voorkeur geven aan de vergelijkbare vorm van de borst van de moeder:

Om jouw kleintje te helpen makkelijker door te slapen is het ten allen tijden helpend om het gebruik van een White Noise apparaat in te zetten. Ontvang nu 10% korting op een Numsy White Noise apparaat via de code bimbi10! via DEZE LINK

Wil je in één keer alle informatie over de slaapontwikkeling van jouw kleintje en tips & tricks over opvoeding? Dan weet ik zeker dat The Sleep Dojo iets voor jou is! Door middel van video trainingsmodules, gastsprekers, webinars, Live Q&A’s , Casestudy’s en de mogelijkheid om vragen te stellen aan verschillende slaapcoaches zorgen we ervoor dat jij en jouw kleintje weer de slaap ontvangen die jullie verdienen! Bekijk The Sleep Dojo hier!

UP