Ontspanning als Basis

Vanuit ontspanning helpen wij jou en jouw kleintje stap voor stap makkelijker en meer tevreden te slapen. Ontspanning is dan ook de basis voor een goede slaapontwikkeling. Door te kijken naar de reden achter het gedrag en dus het vinden van de spanningsbron, bieden we jou als ouder en jouw kleintje handvatten hoe dit om te zetten in ontspanning.

Reden achter het gedrag i.p.v. cry it out methodes

Villa Bimbi kijkt naar de reden achter het gedrag van elke kindje. Door het gebruik van onze agogische kennis in combinatie met slaap helpen wij jou en jouw kleintje stap voor stap op een ontspannen wijze zelfstandig te slapen zonder hen te laten huilen. Wij vinden het belangrijk dat onze kleintjes worden gehoord en het is onze taak om de omgeving aan te passen aan hun behoeften.

Dagelijkse Coaching tot doel is behaald

Vanuit Villa Bimbi werken we niet met vaste coachingsweken. We blijven net zo lang ondersteuning bieden totdat het doel is behaald en alles in overleg met jou als ouder en voldoende evaluatiemomenten + dagelijkse coaching via Whatsapp.

ONDERSTEUNING TOT DOEL IS BEHAALD

 

Binnen Villa Bimbi ontvang je bij een slaapconsult een totaalpakket afgestemd op jouw behoeften als ouder
en de behoeften van jouw kleintje.

Van slaapplan, naar ondersteunende video’s, naar direct toepasbare producten,
dagelijkse coachmomenten en familieplannen.

OVER ONS

Sinds februari 2019 ondersteunt Villa Bimbi gezinnen over de hele wereld door middel van slaapconsults en opvoedingsondersteuning. We komen door heel Nederland en Vlaams-België aan huis, waarbij sommige gemeenten de consulten zelfs vergoeden!

Ontstaan van Villa Bimbi door Josanne Verhoof

Enkele jaren terug, binnen mijn werk als pedagoog, deed zich een situatie voor bij een meisje van 1.5 jaar oud. Het slapen ging moeilijk en er was een constante strijd. Het kleine meisje zocht continu de nabijheid op van haar ouders en zodra ze alleen werd gelaten kon ze urenlang huilen. Ouders hebben toen hulp gezocht bij een slaapcoach, waarbij het advies is gegeven het meisje gecontroleerd te laten huilen, waardoor het slapen uiteindelijk makkelijker zou gaan. Toen ik dat hoorde en er van mij werd verwacht binnen dat gezin met dezelfde methode te werken, gingen de haren recht overeind in mijn nek staan. Zodra ik het meisje hoorde huilen raakte mijn lichaam in paniek. Hoe kon ik dit in hemelsnaam 30 minuten negeren? 1 minuut voelde voor mij al als 2 uur! Ik wist ook zeker dat het anders kon, het moest anders kunnen, er is een reden dat wij van nature niet goed tegen het geluid van huilen kunnen!

Verhaal Melissa van Wengerden

Ik ben Melissa, jaren werkzaam geweest als gastouder bij gezinnen thuis en momenteel baby- en kinderslaapcoach bij mijn eigen onderneming The Grow Up Academy en aangesloten bij Villa Bimbi. Vanuit mijn werk als gastouder is mijn interesse in de ontwikkeling van kinderen ontstaan. Nadat ik succesvol de opleiding Pedagogische Wetenschappen heb afgerond volg ik nu de master Preventieve Jeugdhulp en Opvoeding, om uiteindelijk te kunnen gaan werken als pedagoog. Het onderwerp slaap ontbrak echter in deze opleidingen. Het onderwerp dat naar mijn mening ontzettend belangrijk is als we het hebben over de groei en de ontwikkeling van kinderen en daarnaast iets waar veel ouders mee worstelen. Om ouders zo goed mogelijk te kunnen begeleiden ben ik ervan overtuigd dat we moeten beginnen met de basis: voeding en slaap. Om deze reden heb ik de opleiding tot baby- en kinderslaapcoach succesvol afgerond!

Regio’s
Vergoedde gemeenten
uur na intake ontvangst slaapplan
Termijn in weken dat er gestart kan worden

Ontmoet onze Pedagoog en Slaapconsulenten

JOSANNE VERHOOF

PEDAGOOG EN SLAAPCONSULENT

WE LISTEN, WE OBSERVE, SO WE KNOW WHAT YOUR CHILD IS TRYING TO SAY

SKJ: 140026843

Youtube Instagram

MELISSA VAN WENGERDEN

ORTHOPEDAGOOG IN WORDING EN SLAAPCONSULENT

WE LISTEN, WE OBSERVE, SO WE KNOW WHAT YOUR CHILD IS TRYING TO SAY

Website Instagram

WERKWIJZE

Villa Bimbi richt zich op het gedrag van kinderen tussen de 0 en de 5 jaar, waarbij wij ons hebben gespecialiseerd op het gebied van slaap. Door onze achtergrond als pedagoog, richt onze visie zich met name op de reden achter het gedrag van elk kind. Een kind wat moeilijk zelfstandig in slaap kan komen communiceert ontzettend veel naar ons, alleen missen we vaak veel van deze signalen. Door deze signalen samen te bespreken zullen we een slaapplan opstellen en deze gedurende het proces bijstellen. Door zowel ondersteuning online als aan huis aan te bieden zorgen we er samen voor dat we progressie blijven boeken. We blijven dan ook bij jullie totdat je zelf het gevoel hebt dat je de doelen hebt behaald en vertrouwen hebt in de toekomst!

We love to help!

DIENSTEN

Vergoedde gemeenten

BLAUWE MAAN

Vergoed

 • Zelfde aanbod als Volle Maan Consult
 • Ondersteuning vergoed
 • Eis: Het consultatiebureau of kinderarts heeft alle mogelijke handvatten geboden, zonder resultaat. De kinderarts of het consultatiebureau schrijft een doorverwijzing aan:
 • -----Praktijk de Wens - www.praktijkdewens.nl-----
 • Geldend voor de gemeenten:
 • - Oosterhout
 • - Gilze-Rijen
 • - Aalburg
 • - Geertruidenberg
 • - Dongen
 • - Breda
 • - Etten-Leur
 • - Tilburg
 • - Waalwijk
 • - Heusden
 • - Hilvarenbeek
 • - Goirle
 • - Loon op Zand
 • - Oisterwijk
 • - Altena
 • - Drimmelen
 • -----Buro-Andersom - www.buro-andersom.nl-----
 • Geldend voor de gemeenten:
 • - Mook en Middelaar
 • - Gennep
 • - Bergen
 • - Venray
 • - Horst a.d. Maas
 • - Beesel
 • - Peel en Maas
Meer informatie

Kwart Maan

150 /eenmalig

 • Ontvang eenmalig advies per mail of telefonisch. Je ontvangt nadien een schriftelijke samenvatting per mail, maar geen persoonlijk uitgewerkt slaapplan. Dit pakket wordt geadviseerd bij korte en eenvoudige vragen zoals 'hoe help ik mijn kindje te slapen zonder fopspeen'.
Boek een consult

Halve Maan

375 /eenmalig

 • Plan via onderstaande knop een intakegesprek in. Je zult vervolgens een logboek bijhouden zodat de consulent aan de slag kan met het schrijven van het slaapplan.
 • Het slaapplan wordt via TEAMS samen besproken en aangescherpt. Nadien ga je zelf aan de slag met het slaapplan. Je kunt dagelijks contact opnemen met jouw slaapconsulent voor vragen en bijstellingen van het plan. Hoe meer de slaapconsulent weet over de situatie, hoe beter het plan kan worden afgestemd op jouw gezin, hoe sneller de doelen zullen worden bereikt.
 • De ondersteuning stopt pas als jullie zelf het gevoel hebben dat het doel is behaald en vertrouwen hebben in de toekomst.
 • Dit pakket wordt geadviseerd bij uiteenlopende en meer complexe vragen rondom het slaapgedrag zoals 'Hoe leer ik mijn kindje zelfstandig in slaap te vallen en door te slapen?'. Dit pakket biedt voldoende mogelijkheden als het gedrag op afstand of via beeldmateriaal beoordeeld kan worden.
Boek een consult

Volle Maan

550 /eenmalig *0.19 per km van > 30km vanaf onze hoofdlocatie

 • Plan via onderstaande knop een intakegesprek in. Je zult vervolgens een logboek bijhouden zodat de consulent aan de slag kan met het schrijven van het slaapplan.
 • Het slaapplan wordt aan huis samen besproken en aangescherpt. Tijdens het huisbezoek zal de slaapconsulent nog veel meer handvatten aan kunnen bieden door de observatie van het gedrag.
 • Nadien ga je zelf aan de slag met het slaapplan. Je kunt dagelijks contact opnemen met jouw slaapconsulent voor vragen en bijstellingen van het plan. Hoe meer de slaapconsulent weet over de situatie, hoe beter het plan kan worden afgestemd op jouw gezin, hoe sneller de doelen zullen worden bereikt. De daaropvolgende huisbezoeken zullen worden ingepland met de slaapconsulent n.a.v. de progressie en het gedrag van het kind.
 • De ondersteuning stopt pas als jullie zelf het gevoel hebben dat het doel is behaald en vertrouwen hebben in de toekomst.
 • Dit pakket wordt geadviseerd op het moment dat er een meer complexe hulpvraag is, waarbij het helpend is om het gedrag in de thuissituatie te observeren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld gedrag zoals onrust, snel overstuur, hoofdbonken, knarsetanden of het onvermogen om patronen te doorbreken.
Boek een consult
Laura Maes
Laura Maes
1. Juni, 2022.
Geverifieerd
Sijlina Van Der Meijden
Sijlina Van Der Meijden
22. Mei, 2022.
Geverifieerd
Ze is bij ons thuis komen kijken en ze voelt meteen heel goed aan wat ze kan betekenen! Ik raad haar enorm aan omdat ze gewoon echt een luisterd oor bied! Zonder oordeel! Hulp binnen jullie kaders! Mee denkt, enorm begripvol is, met alles rekening houd binnen het gezin en ook nog eens gewoon een hele leuke vrouw ♡
Annet Hospers
Annet Hospers
20. Mei, 2022.
Geverifieerd
Ontzettend goed geholpen door Josanne! Ze heeft ontzettend veel kennis van haar vak en is ontzettend gedreven. Ze stopt niet totdat kind en ouders lekker slapen en vertrouwen hebben in de nachten en slaapjes. Van een baby die overdag korte slaapjes had, en snachts iedere driekwartier huilde naar een baby die van 7-6/7 snachts slaapt en een heerlijk ritme heeft overdag. Zo vrolijk en ze ontwikkeld zich als een speer. We zijn zo ontzettend blij met Josanne haar hulp en raden haar aan bij iedereen die slaapproblemen hebben met hun kindjes.
Anne van Dam
Anne van Dam
12. Mei, 2022.
Geverifieerd
Met een aantal simpele interventies is het slapen van onze dochter enorm verbeterd!
Sabine Mulder
Sabine Mulder
9. Mei, 2022.
Geverifieerd
Mijn dochter sliep al maanden onrustig in de nacht, vaak wakker en wilde dan alleen maar bij mij in bed slapen. Toen ben ik opzoek gegaan naar een slaapcoach en kwam bij Josanne terecht. Na een intakegesprek heeft ze een duidelijk slaapplan opgesteld en deze nog helemaal samen doorgenomen. Binnen korte tijd sliep mijn dochter door, ze huilde soms nog wel even maar met alle tips en trucs van Josanne bleef ze ieder geval in bed liggen. En nu slaapt ze zelfs zelfstandig door! Ik hoef er niet meer heen en ze huilt ook nog amper. Ik heb oprecht een heel ander kind er voor terug gekregen! Het contact was ook altijd erg fijn en laagdrempelig.
Lindsay Vis
Lindsay Vis
8. Maart, 2022.
Geverifieerd
Toen wij opzoek waren naar een slaapcoach werd onze zoon van 10 maanden elke nacht elk uur wakker en had hij nog veel hulp nodig met slapen. We zijn erg blij dat we Josanne tegenkwamen. Josanne zette een duidelijk plan op en dacht daarbij aan de wensen van ons; zonder cry-out methodes liefdevol leren slapen. Laagdrempelig contact en vele tips, ook met voeding en gedrag waren erg fijn. Luca en wij slapen heerlijk. Bedankt Josanne!
Ludo Verlinden
Ludo Verlinden
28. Januari, 2022.
Geverifieerd
Na met verschillende slaapcoaches gewerkt te hebben, zonder resultaat, kwamen we uit bij slaapcoach Josanne. Zij heeft ons met een professionele hands on aanpak geholpen om onze doelen 100% te bereiken, in een korte afzienbare periode. Na het opvolgen van haar advies zagen wij al snel resultaat, wat stap voor stap resulteerde in een eindresultaat waarvan wij van te voren niet hadden durven denken dat dit mogelijk was. Enorm veel lof en respect hoe zij altijd voor ons heeft klaargestaan, heel snel bereikbaar was en met zowel praktische als strategische tips altijd heeft verder kunnen helpen.
Tom Toussaint
Tom Toussaint
2. December, 2021.
Geverifieerd
We zijn ontzettend blij dat we weer Heerlijk de hele nacht onbezorgd kunnen slapen! Dank Josanne en Team voor jullie begeleiding en support. Heel fijn contact dat altijd positief en vol vertrouwen is!

Veelgestelde Vragen

Is er een wachtlijst?

Nee, binnen Villa Bimbi geldt momenteel geen wachtlijst. Na aanvraag van een slaapconsult ontvang je zo snel mogelijk bericht van ons (binnen 24 uur). Je zult dan 2 dagen ons logboek bijhouden en nadien binnen 48 uur het slaapplan + de coaching ontvangen.

Zijn de prijzen inclusief BTW?

Over de slaapondersteuning hoeft geen BTW te worden afgedragen omdat het valt binnen de jeugdhulp als SKJ-geregistreerd professional.

Hoe lang ontvang ik de coaching?

Er is geen maximum aan tijd. Je ontvangt net zo lang ondersteuning bij het slapen van jouw kleintje totdat het slaapdoel is behaald. Er komen geen extra kosten bij kijken.

Welke slaapmethodes gebruiken jullie?

De meest voorkomende slaapmethodes die bij gebruiken betreffen: shush pat, pick up / put down, put down / put down, lady shuffle en de silent return. Dit alles in combinatie met een passend dag- en nachtschema, voedingsschema, tips & tricks over de perfecte slaapomgeving en persoonlijk advies gericht op jouw situatie.

Samenwerkingspartners

BLOG

 • Slaapmethode 0 – 8 maanden

  Posted By Josanne Verhoof in

  Villa Bimbi maakt gebruik van diverse slaapmethoden die zijn afgestemd op de ontwikkelingsleeftijd van jouw kleintje. Al onze methode zijn vanuit een gentle parenting visie. Dat houdt in dat wij de kleintjes nooit laten huilen, maar kijken naar de reden achter het gedrag. De methode die Villa Bimbi adviseert voor baby’tjes tussen de 0 en […] read more

 • Slaapmethode 4 – 10 maanden

  Posted By Josanne Verhoof in Geen categorie

  Villa Bimbi maakt gebruik van diverse slaapmethoden die zijn afgestemd op de ontwikkelingsleeftijd van jouw kleintje. Al onze methode zijn vanuit een gentle parenting visie. Dat houdt in dat wij de kleintjes nooit laten huilen, maar kijken naar de reden achter het gedrag. De methode die Villa Bimbi adviseert voor baby’tjes tussen de 4 en […] read more

 • Slaapmethode vanaf 10 maanden

  Posted By Josanne Verhoof in Slapen

  Villa Bimbi maakt gebruik van diverse slaapmethoden die zijn afgestemd op de ontwikkelingsleeftijd van jouw kleintje. Al onze methode zijn vanuit een gentle parenting visie. Dat houdt in dat wij de kleintjes nooit laten huilen, maar kijken naar de reden achter het gedrag. De methode die Villa Bimbi adviseert voor baby’tjes vanaf 10 maanden en […] read more

Wij helpen je graag! Stuur ons gerust een berichtje en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

 • Reitscheweg 37, 5232BX ‘s-Hertogenbosch
 • 073 8449030
 • info@villabimbi.nl
 • KVK nummer: 74071297
 • BIC: INGBNL2A
 • BTW-nummer: NL002377716B90
 • SKJ-nummer: 140026843
 • AGB-code: 98105691

SKJ-geregistreerd: 140026843

Aangesloten bij

UP