PEDAGOGISCHE SLAAPONDERSTEUNING

 

Wij zijn er voor jou en jouw gezin als het gaat om ondersteuning op het gebied van pedagogische slaapontwikkeling bij kinderen van 0 tot en met 5 jaar. Want wist je dat slapen een aangeleerde vaardigheid is? En het dus begrijpelijk is als dit soms moeizaam kan verlopen!

 

KLIK OP DE KAART OP JOUW GEMEENTE OM TE KIJKEN HOE WIJ JOU MEER NACHTRUST KUNNEN BIEDEN!

ONZE WERKWIJZE EN HOE WIJ JOU KUNNEN HELPEN!

 

Klik op jouw provincie op de kaart voor meer informatie.

OVER ONS

Sinds februari 2019 ondersteunt Villa Bimbi gezinnen door middel van Pedagogische opvoedingsondersteuning met als specialisme de slaapontwikkeling.

Ontstaan van Villa Bimbi door Josanne Verhoof Pedagoog gespecialiseerd in slaap

Enkele jaren terug, binnen mijn werk als pedagoog, deed zich een situatie voor bij een meisje van 1.5 jaar oud. Het slapen ging moeilijk en er was een constante strijd. Het kleine meisje zocht continu de nabijheid op van haar ouders en zodra ze alleen werd gelaten kon ze urenlang huilen. Ouders hebben toen hulp gezocht bij een slaapcoach, waarbij het advies is gegeven het meisje gecontroleerd te laten huilen, waardoor het slapen uiteindelijk makkelijker zou gaan. Ouders gaven zelf aan deze methodiek niet prettig te vinden, maar werden hierin niet gehoord. Samen met ouders zijn we gaan kijken naar wat de reden was dat hun dochtertje zo overstuur was en hebben hier de omgeving op aangepast en hebben ouders een stappenplan voor ontvangen. Van 20 minuten huilen ging dit naar een tiental seconden. Het kon dus daadwerkelijk anders, vanuit waar onze passie voor het slaapgedrag dan ook is ontstaan.

Verhaal Melissa van Wengerden Pedagoog en Ortho-pedagoog in wording gespecialiseerd in slaap

Ik ben Melissa, jaren werkzaam geweest als gastouder bij gezinnen thuis en momenteel baby- en kinderslaapcoach bij mijn eigen onderneming The Grow Up Academy en aangesloten bij Villa Bimbi. Vanuit mijn werk als gastouder is mijn interesse in de ontwikkeling van kinderen ontstaan. Nadat ik succesvol de opleiding Pedagogische Wetenschappen heb afgerond volg ik nu de master Preventieve Jeugdhulp en Opvoeding, om uiteindelijk te kunnen gaan werken als pedagoog. Het onderwerp slaap ontbrak echter in deze opleidingen. Het onderwerp dat naar mijn mening ontzettend belangrijk is als we het hebben over de groei en de ontwikkeling van kinderen en daarnaast iets waar veel ouders mee worstelen. Om ouders zo goed mogelijk te kunnen begeleiden ben ik ervan overtuigd dat we moeten beginnen met de basis: voeding en slaap. Om deze reden heb ik de opleiding tot baby- en kinderslaapcoach succesvol afgerond!

Plan een gesprek in!
Provincies voor PGB
Vergoedde gemeenten voor ZIN
uur na intake ontvangst slaapplan
Termijn in weken dat er gestart kan worden

Ontmoet onze Gespecialiseerde Pedagogen

JOSANNE VERHOOF

PEDAGOOG GESPECIALISEERD IN DE SLAAPONTWIKKELING

WE LISTEN, WE OBSERVE, SO WE KNOW WHAT YOUR CHILD IS TRYING TO SAY

SKJ: 140026843
Aangesloten bij de BPSW-beroepsvereniging
AGB-code: 98105691

Youtube Instagram

MELISSA VAN WENGERDEN

ORTHOPEDAGOOG IN WORDING GESPECIALISEERD IN DE SLAAPONTWIKKELING

WE LISTEN, WE OBSERVE, SO WE KNOW WHAT YOUR CHILD IS TRYING TO SAY

Website Instagram
Laura Maes
Laura Maes
1. Juni, 2022.
Geverifieerd
Sijlina Van Der Meijden
Sijlina Van Der Meijden
22. Mei, 2022.
Geverifieerd
Ze is bij ons thuis komen kijken en ze voelt meteen heel goed aan wat ze kan betekenen! Ik raad haar enorm aan omdat ze gewoon echt een luisterd oor bied! Zonder oordeel! Hulp binnen jullie kaders! Mee denkt, enorm begripvol is, met alles rekening houd binnen het gezin en ook nog eens gewoon een hele leuke vrouw ♡
Annet Hospers
Annet Hospers
20. Mei, 2022.
Geverifieerd
Ontzettend goed geholpen door Josanne! Ze heeft ontzettend veel kennis van haar vak en is ontzettend gedreven. Ze stopt niet totdat kind en ouders lekker slapen en vertrouwen hebben in de nachten en slaapjes. Van een baby die overdag korte slaapjes had, en snachts iedere driekwartier huilde naar een baby die van 7-6/7 snachts slaapt en een heerlijk ritme heeft overdag. Zo vrolijk en ze ontwikkeld zich als een speer. We zijn zo ontzettend blij met Josanne haar hulp en raden haar aan bij iedereen die slaapproblemen hebben met hun kindjes.
Anne van Dam
Anne van Dam
12. Mei, 2022.
Geverifieerd
Met een aantal simpele interventies is het slapen van onze dochter enorm verbeterd!
Sabine Mulder
Sabine Mulder
9. Mei, 2022.
Geverifieerd
Mijn dochter sliep al maanden onrustig in de nacht, vaak wakker en wilde dan alleen maar bij mij in bed slapen. Toen ben ik opzoek gegaan naar een slaapcoach en kwam bij Josanne terecht. Na een intakegesprek heeft ze een duidelijk slaapplan opgesteld en deze nog helemaal samen doorgenomen. Binnen korte tijd sliep mijn dochter door, ze huilde soms nog wel even maar met alle tips en trucs van Josanne bleef ze ieder geval in bed liggen. En nu slaapt ze zelfs zelfstandig door! Ik hoef er niet meer heen en ze huilt ook nog amper. Ik heb oprecht een heel ander kind er voor terug gekregen! Het contact was ook altijd erg fijn en laagdrempelig.
Lindsay Vis
Lindsay Vis
8. Maart, 2022.
Geverifieerd
Toen wij opzoek waren naar een slaapcoach werd onze zoon van 10 maanden elke nacht elk uur wakker en had hij nog veel hulp nodig met slapen. We zijn erg blij dat we Josanne tegenkwamen. Josanne zette een duidelijk plan op en dacht daarbij aan de wensen van ons; zonder cry-out methodes liefdevol leren slapen. Laagdrempelig contact en vele tips, ook met voeding en gedrag waren erg fijn. Luca en wij slapen heerlijk. Bedankt Josanne!
Ludo Verlinden
Ludo Verlinden
28. Januari, 2022.
Geverifieerd
Na met verschillende slaapcoaches gewerkt te hebben, zonder resultaat, kwamen we uit bij slaapcoach Josanne. Zij heeft ons met een professionele hands on aanpak geholpen om onze doelen 100% te bereiken, in een korte afzienbare periode. Na het opvolgen van haar advies zagen wij al snel resultaat, wat stap voor stap resulteerde in een eindresultaat waarvan wij van te voren niet hadden durven denken dat dit mogelijk was. Enorm veel lof en respect hoe zij altijd voor ons heeft klaargestaan, heel snel bereikbaar was en met zowel praktische als strategische tips altijd heeft verder kunnen helpen.
Tom Toussaint
Tom Toussaint
2. December, 2021.
Geverifieerd
We zijn ontzettend blij dat we weer Heerlijk de hele nacht onbezorgd kunnen slapen! Dank Josanne en Team voor jullie begeleiding en support. Heel fijn contact dat altijd positief en vol vertrouwen is!

Veelgestelde Vragen

Het moment vanaf wanneer het eerste gesprek ingepland kan worden varieert tussen de 1 en 2 weken

Is er een wachtlijst?

Het moment vanaf wanneer het eerste gesprek ingepland kan worden varieert tussen de 1 en 2 weken

Wat zijn de kosten van een consult?

Voor jou als ouder is de ondersteuning kosteloos en zal worden vergoed door de gemeente mits er aan de voorwaarden voldaan kan worden.

Moet ik ZIN of PGB kiezen?

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over ZIN of PGB! Het belangrijkste is om te kijken of je in de juiste gemeente woonachtig bent.

Hoe lang ontvang ik de coaching?

Er is geen maximum aan tijd. Je ontvangt net zo lang ondersteuning bij het slapen van jouw kleintje totdat het slaapdoel is behaald. Er komen geen extra kosten bij kijken.

Welke slaapmethodes gebruiken jullie?

De meest voorkomende slaapmethodes die bij gebruiken betreffen: shush pat, pick up / put down, put down / put down, lady shuffle en de silent return. Dit alles in combinatie met een passend dag- en nachtschema, voedingsschema, tips & tricks over de perfecte slaapomgeving en persoonlijk advies gericht op jouw situatie.

Samenwerkingspartners

Wij helpen je graag! Stuur ons gerust een berichtje en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

  • Reitscheweg 37, 5232BX ‘s-Hertogenbosch
  • 073 8449030
  • info@villabimbi.nl
  • KVK nummer: 74071297
  • BIC: INGBNL2A
  • BTW-nummer: NL002377716B90
  • SKJ-nummer: 140026843
  • AGB-code: 98105691

SKJ-geregistreerd: 140026843

Aangesloten bij

UP